torsdag 26 februari 2009

Förskönad lampa




För inte så längesen var vi en tur på Ikea och handlade lite smågrejer. Vi tittade på garderober men hittade ingen klockren men vi fick med oss diskborstar, plasttallrikar till V, en liten ormbunke och en vit lampskärm till lampan i hallen. Där fanns en vit lampskärm innan också men klåfingerpojken som härjar här hemma lyckades trycka till den så den fick kastas. När vi kom hem och skruvat fast den nya lampskärmen så tog jag fram kameran för att fotografera och visa här. Nu när jag tittar på fotona så kommer jag ihåg att det faktiskt inte är första gången lampan förskönats. Den är köpt på Myrorna för evigheter sen och då var lampfoten svart. Efter ett par år ville jag forma om lampan och limmade fast ljusblått papperssnöre i varv efter varv efter varv på lampfoten. Så nu visar jag både nya lampskärmen och gamla pysslet.

lördag 14 februari 2009

Alla hjärtans dag

Jag väckte mannen med frukost på sängen efter att jag och V hade smugit upp och låtit honom sova en halvtimme extra. En macka och ett glas mangoproviva serverades på en bricka med texten LOVE tillsammans med en blomma och hjärtkonfetti. Han blev överraskad och jätteglad. Sen fick jag det här hjärtliga kortet, en kopp kaffe och en massa kramar och pussar.

Det är härligt med romantik och ibland är det extra bra med en speciell dag så man påminns om att skämma bort varann och vara sådär kärlekstramsig mot den man älskar. När vardagslivet med småbarn, tvätt, städ, mat och jobb tar så mycket tid så kommer 14 februari som en välkommen högtid att fira. Och kväll ska jag och M gå och se Jesus Christ Superstar på Malmö Opera. Det är vår första date utan barn sen lille V föddes. Åh vad romantiskt det ska bli!

torsdag 12 februari 2009

Grön haklapp


Eftersom den ljusblå haklappen jag sydde för ett litet tag sen blev så bra så sydde jag en till. Det blev en grön haklapp med grön söm. Funderade först på röd eller svart söm men kom fram till att det blir lättare att matcha haklappen till Vs kläder om den bara har en färg. Den här haklappen gick jättesnabbt att klippa och sy, alla nybörjarmisstag gjorde jag ju på första haklappen. Jag blir nästan själv lite imponerad över hur bra det kan bli med lite t-shirttyg, vaxduk och zickzack.

onsdag 11 februari 2009

Zinkfjärilar

Före

För längesen köpte jag en påse med zinkfjärilar på Panduro Outlet. De är 6,5 cm mellan vingspetsarna och fint detaljerade. Jag är en sån som tycker om att ha lite blandat pyssel hemma så att jag har lite att välja mellan och att sätta händerna i när kreativiteten dyker upp på kort varsel. Jag har sidenband, strass, färger, tyger, pennor, färgade papper, stenar, lim, schabloner och en massa annat liggandes i lådor och korgar. När vårkänsorna smög fram häromdagen behövde jag ett nytt vårpyssel och hittade de små fjärilarna. Jag målade den gråa ytan med hobbylack i färgerna rosa, grönt och beige. På bilderna här ser kanske de omålade fjärilarna finare ut än de målade men jag lovar i verkligheten är det tvärtom. Jag tror att de ska få hänga i trådar i vårt sovrumsfönster eller så fäster jag dem på pinnar och sticker ner i en blomkruka.

Efter

söndag 8 februari 2009

Längtan efter våren

Helt plötsligt kom solen. Den sken in i hela vår lägenhet imorse och gav ett så vackert ljus att jag plötsligt mindes hur våren ser ut. Hela mörka vintern kan jag glömma hur vackert allting blir när det kommer sol och grönska och varje vår blir jag lite förvånad och lite förälskad i naturens skönhet. Nu är det tyvärr ganska långt kvar till våren, även här nere i Malmö.


Den här bilden är från början av maj 2008. Jag, M och lille V är på vår favoritrastplats - Susedalen. Vi har precis haft picknick och ska strax köra vidare mot Ms föräldrar.

fredag 6 februari 2009

Återfunnen och återvunnen

Helt plötsligt så var den bara där igen, min pyssellust. Efter vad som känts som evigheter av brist på energi och intresse så har jag äntligen hittat tillbaka till symaskinen, askarna med pyssel, saxen, pandurokatalogerna och kliet i fingrarna. Jag är verkligen jätteglad över min återfunna kreativitet.

Snuvig V i sin nya haklapp

Jag tror att jag nämnde i ett inlägg i december eller januari att jag tänkte göra haklappar av mina gamla tröjor. Jag har ett par fina bomullströjor i olika färger som jag nu efter att ha fått barn känner är lite för korta i midjan. Dessa tröjor hamnade i högen med tyger och häromdagen tog jag mig an mitt första projekt på länge. Jag använde en köpt haklapp som mall, klippte ut två lager av tröjtyg och ett lager vaxduk. Sen syddes det hela ihop med tre zickzack-sömmar, vaxduken förståss i mitten. Slutligen fick haklappen en rejäl tryckknapp av rostfritt stål. Både tyget och vaxduken tål 40 graders tvätt. Jag blev så nöjd med haklappen att jag snart ska ge mig på nästa haklapp av en tröja som är grön. Tror sömmarna ska få bli...svarta kanske. Eller röda. Ni får se...

onsdag 4 februari 2009

Utmärkelse!

Vilken energikick - jag har fått en utmärkelse för min blogg! Känner mig inte riktigt värd den eftersom jag varit nere i en lång pyssel- och bloggsvacka men jag tackar och tar emot detta fina beröm från Ninna med den underbara bloggen "kaos i ett vitt hus". De senaste månaderna har jag varit en trogen läsare till hennes blogg och har i Ninna funnit en trogen läsare och kommenterare till min egen blogg. Tack för utmärkelsen, den väckte en gnista av pyssellust i mig...nytt inlägg kommer snart för jag har faktiskt pysslat.

Med utmärkelsen följde en utmaning, att lista fem saker jag inte kan leva utan. Det är svårt att välja bara fem saker dock.

1. Vilhelm - min lille pojke som börjar bli stor. Han blev 1 år i december och är världens bästa sällskap.

2. M, min älskade sambo! Han virvlade in i mitt liv för snart 3 år sen och kommer för alltid att sitta på en gyllene tron i mitt hjärta.

3. Syrran! Tänk vad tråkigt om jag inte haft min storasyster M, knappt 2 år äldre än mig men ofta så mycket klokare.

4. Resten av familjen!

5. Vänner! Behöver väl knappast utveckla vidare. Stor kram till er alla iallafall, ni vet vem ni är och ni är viktiga!

Att jag även har svårt att leva utan god mat, solsken, skratt och tårar, pyssel, musik, stimulerande jobb, chips, film och en massa annat måste nämnas men hamnar utanför listan.