tisdag 31 mars 2009

Allvädersdyna till cykelbarnsits

När vi köpte cykelbarnsitsen så ingick en svart dyna som man fäster med kardborre i själva sitsen. Den är mjuk och lite smutsavvisande MEN, den absorberar vatten. Efter ett par nätter av regn då vår lille V på morgonen sen fick sitta direkt på plastsitsen utan dyna (för dynan fick ligga i cykelkorgen och vara blöt) så kom jag på en idé. Köpte en stuvbit gul vaxduk med vita prickar, tog med dynan in och använde som mall. Sen sydde jag fast vaxduken på dynan med en enkel svart zickzacksöm och numera har vi en dyna som tål väder och vind.

Tips:
Om ni ska sy i vaxduk så tänk på att inte nåla i tyget, det är bättre med tejp för då slipper man de små hålen av knappnålarna som tyvärr inte drar ihop sig.

Förutom att dynan nu är mer vädertålig så tycker jag att den blev så mycket finare, gladare och lite originell.


fredag 27 mars 2009

Minimakeover i badrumsskåpet

Två terrakottakrukor, rött hobbylack, vitt sidenband och urklipp från en blommig plastbordstablett från Lagerhouse.

Visst blev det stor skillnad?


torsdag 26 mars 2009

Fruktkorgar i köket


Jag satte upp de här fina fruktkorgarna på väggen i köket imorse. Misslyckades (tillfälligt?) igår med att lära mig virka på egen hand och idag tog jag mig an nånting som jag är bra på - borra! Jag är väldigt förtjust i min slagborr och hemma hos oss är det alltid jag som glatt tar fram alla verktyg och sätter upp sånt som ska upp på väggarna.

Den fina hängaren är från Indiska, korgarna har jag haft liggande alldeles för länge för att minnas var de är köpta. Blev lite glatt överraskad över hur mycket god och fin frukt vi hade hemma som nu får se tjusiga ut på sin nya plats.

torsdag 12 mars 2009

Massor av projekt - inget färdigt än

Har startat minst tre projekt den senaste veckan men ännu är inget färdigt. Jag känner mig jättekreativ men det är lite trist att inte ha något att visa upp. Jag är själv väldigt resultatorienterad och vill gärna bli klar med pyssel lagom snart. Ett av projekten ska det pysslas med ikväll, det är en liten sak till V som jag snart hoppas kunna visa upp. Tills jag har nåt pysselfoto att publicera så får ni titta på:
Lille V för exakt ett år sedan på ett suddigt foto från vår gamla dåliga kamera.

torsdag 5 mars 2009

Pärlor




Mitt första hemmagjorda smycke har blivit klart (och då räknar jag inte in de fula örhängena i svart cernitlera som jag gjorde i mellanstadiet). Jag fick en påse full av pärlor i present av min käre sambo en gång när han varit iväg i Stockholm med jobbet. Jag har aldrig pysslat med pärlor innan och därför blev de liggande ganska länge innan jag kunde visualisera någonting. Sen en dag kom jag på att jag ville ha ett somrigt smycke som skulle passa till mina turkosa flipflops. Ur behovet föddes kreativiteten och jag satte mig och gjorde ett armband av pärlor. Spännen, lina och de små silvriga fästena kommer från Panduro.