söndag 27 februari 2011

Tavellist och borrtips


I vår lägenhet har vi fantastiskt fina dörrar. Det är originaldörrar från när huset byggdes på 1930-talet och till och med originalglaset är kvar. Bakom just den här dörren har vi länge förvarat strykbrädan men på grund av glaset så har ju alltid brädan synts. Sådana detaljer i inredningen kan jag bortse hur länge som helst och så plötsligt kommer en idé och en massa lust och energi att fixa och göra om.

På FÖRE-bilden har jag redan plockat bort strykbrädan men nu vet ni att den brukade stå där. Jag blir alltid glad när jag får en chans att använda slagborren och ännu gladare blir jag när resultatet blir bra.


Borrtips
Jag har under åren här lärt mig hur man bäst borrar i våra väggar, som består av tegel och puts. Om jag ska använda en 6 mm plugg så borrar jag först med ett 4 eller 5 mm borr tills jag uppnått rätt djup. Därefter borrar jag med 6 mm borr för att få rätt diameter på hålet. Eftersom väggarna är så hårda så blir hålet alldeles för stort om man tar "rätt" borr direkt, slagborren slår nämligen även på sidorna när den arbetar sig in på djupet. När hålet är klart så använder jag universalplugg och universalskruv. Skruven får gärna vara några millimeter kortare än pluggen.

3 kommentarer:

Magnus sa...

Mycket bra gjort, väggen såg innan naken ut när dörren var stängd.

kaos i ett vitt hus sa...

duktig du är!
här hos oss är det mannen i huset som får den äran att borra.. jag målar ;) jag penselmålade bordet. tre strykningar fick det bli för att täcka ordentligt.
kram

jessikan sa...

hittade din blogg när jag klickade runt. Jättekul! Och vilken vacker dörr.
// Jess